Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Mam silniczek jak w temacie, ma typowe przypadłości klepanie po nocce, nietrzymanie obrotów itp. Przebieg 176tys - jest ksiazka, ale cos mi sie wydaje ze u poprzedniego wlasciciela auto nie mialo latwego zywotu. Przejdzmy do meritum; jako ze z funduszami ostatnio nie za dobrze zmuszony jestem sam zajmowac sie moim autem - teraz na widelcu jest wyciek z obudowy rozrzadu - czy bede mial z tym sporo pracy ? Ile silnika trzeba rozkrecac aby wymienic te uszczelke - moja wiedza dot. mechaniki jest kiepska ale zamierzam sie mocno doedukowac ;) Kompletuje od kilku miesiecy rozne narzedzia takze nie zabieram sie do pracy z kompletem "chinszczyzny" Ew. jaki orientacyjny koszt umechanika? Pozdr.

Opublikowano
czesc , powiem Ci tak miałem to samo lecial mi olej i było słychac rozrząd...mechanik zachciał za to 300 zł ...zrobilem sam ja wyczyscilem stare uszcelki dalem cienką warstwe silkonu..zrob to dokladnie i starannie bez pospiechu a bedzie dobrze i wyniesie cie naprawa 0 zł.
Opublikowano
czesc , powiem Ci tak miałem to samo lecial mi olej i było słychac rozrząd...mechanik zachciał za to 300 zł ...zrobilem sam ja wyczyscilem stare uszcelki dalem cienką warstwe silkonu..zrob to dokladnie i starannie bez pospiechu a bedzie dobrze i wyniesie cie naprawa 0 zł.

ehh no na silikon :duh: Ludzi, taka uszczelka nowa to jakie to pieniadze 10? 20 zlotych :?: Juz bez przeginania zeby uszczelke naprawiac sylikonem lub ja zastepowac :mad2: .. Naprawde jak juz cos robic , robic dokladnie :cool2:

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
ja za uszczelki obudowy rozrzadu, 5 sztuk zapłaciłem w ASO kolo 60 czy 70 złotych, więc oszczedzac dla groszy, i czyścić stare uszczelki uważam że jest głupotą