Skocz do zawartości

e36 cabrio upierdliwa szyba kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Wszystkie szyby po za tą od kierowcy działają - ta od kierowcy słychać tylko klikanie stycznika po naciścięciu góra lub dół.

Kupiłem cały mechanizm podnoszenia szyby do lewych drzwi z silnikiem - wymieniłem (tak było z tym trochę zabawy rozwiercanie nitów itd ...) najważniejsze że po montażu szyba działa .... PARADOX ! świeżo po wymianie coś mnie tknęło i podłączyłem zdemontowany oryginalny mechanizm tak na szybko do wtyczki i normalnie działał ..... brak słów....

NAJGORSZE jest to że "nowy" po 3-4 dniach przestał działać objawy takie same jak przed wymianą oryginalnego mechanizmu.

PECH czy to inny problem ?

Opublikowano

Dzisiaj kolejna rzeźba podłączyłem "stary" zdemontowany mechanizm szyby który w zeszłym roku zdemontowałem bo niby nie działał i zadziałał ..... guzikiem w dół działa w górę nie ... podmieniłem guziki od prawej przedniej działającej szyby i to samo NIE DZIAŁA . Więc nie jest to wina "guzika" sądzę że i silnczka też. Czy ktoś tu w ogóle zagląda jeszcze ? ...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak w cabrio, ale w sedanie guzik od kierowcy jest inny od reszty. Wydaje się że u Ciebie problem będzie gdzieś na kablach, a może woda gdzieś wchodzi?