Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki objaw w E36 320:

Auto odpalam rano bez problemu... poprzejechaniu ok 30 km odstawiam samochód na 10 min... prubując ponownie odpalić, przekręcam kluczyk i NIC... kontrolki nie przygasają a auto nie odpala... Sprawdziłem akumlator, dawał 10V (o 2 V za mało)... zamieniłem na drugi... 12V 55Ah (wiem że za mały ale na 1 dzień powinien wystarczyć).. przejechałem znów ok 30 km, odstawka auta na 10 min... i objawy powrócły te same... czy to akumlator jest wciąż za słaby... czy może nie ma ładowania... a może powód zupełnie inny?? przecież nawet aku 55Ah podczas godzinnej jazdy powinien się naładować i dać rozruch... co to może być??

Bardzo proszę o jakieś sugestie i podpowiedzi...

Pozdr2All

Opublikowano
Jak odpala na zimnym a na ciepłym nie to na pewno nie jest wina akumulatora. Ale nie mam pomysłu co to moż być.
Opublikowano
mialem to dzisiaj, tzn z rana odpalil normalnie, podjechalem kawalek i zgasilem po czym odpalam a tu nic, pojechalem do elektryka, okkazalo siez e aku jest uszkodzony, kupilem nowa uzywke i jest dobrze, poki co, polecono mi rozwniez zmienic szczotki w alternatorze,,,pozdro