Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam e39 3.5 z vanosami z automatem 5hp24 niestety skrzynia się rozleciała więc chciałbym kupić w lepszym stanie używkę akurat kuzyn kupił też e39 3.5 ale nv też automat i 5hp24 na części i pytanie brzmi czy jeżeli będą się różnić na tabliczce numery to czy jest sens wkładać? bo czytałem gdzieś na forum że ktoś wsadził z różniącymi się numerami i wchodziła w tryb awaryjny i przepinała tylko 2 biegi wymienił z identycznymi numerami i zaczęło chodzić dopiero tylko że to była jedna osoba nigdzie więcej nie widziałem informacji na ten temat może jest ktoś kto ma na ten temat pojęcie 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydaje mi się że nie powinno być żadnego problemu, skoro skrzynia ta sama i dodatkowo z tej samej pojemności. Możliwe że było po drodze jakieś upgrade skrzyni i wymagała po prostu nowszego sterownika.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Z tego co sie dowiedzialem i poczytałem trochę to niby roznily sie te skrzynie miedzy nv a vanos przełożeniami w skrzyni i jezeli nie zamontujemy sterownika od danej skrzyni i bedzie chodzil na sterowniku z innej skrzyni to wpada ona w tryb awaryjny i nie bedzie chodzilo mimo ze jest to tez 5hp24 no i teraz nachodzi pytanie czy da sie podmienic sterownik skrzyń czy wgl. pasują na kostki i czy nie trzeba bedzie czegoś dodatkowo kodowac po wymianie tego sterownika ?