Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo silniki n52 lubią wyższą temperaturę bo emisja spalin itp itd. Kierując się opinią niektórych stwierdziłem że można by było zrobić coś z tą temperaturą żeby ją obniżyć, ponieważ źle wpływa na uszczelki itp itd. Czy zna ktoś jakieś sposoby lub miał już z tym doczynienia i udało mu się zrobić to tak żeby wszystko funkcjonowało jak należy przy zmniejszonej temperaturze. Seryjny termostat otwiera się przy temperaturze chyba 97*(przepraszam jeśli coś pomyliłem) Na internecie można znaleźć coś takiego https://tomson.com.pl/product-pol-3452-Termostat-sportowy-74-C-Mishimoto-MMTS-E90-07-BMW-seria-1-2-3-5-N52-N54-N55.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwncWvBhD_ARIsAEb2HW_AXmK0mnxT6lVJ-XNz84tqdZBiKWyRlMkqqsj48XX8hhUSbGhUmPgaAp3vEALw_wcB

Termostat który otwiera się przy niższej temperaturze. Czy takie coś jest dobre dla silnika czy po prostu taki termostat jedynie pasuje do Motorsport u bo mój samochód służy do normalnej jazdy na co dzień. Czy przy tym termostacie oraz zmniejszonej temperaturze płynu chłodzącego olej będzie niedogrzany?