Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powitać.

Zakupiłem g32 z 2018r (WBAJV6106JBL15167), jest to powrót do marki po wielu latach przerwy( dawno temu e39 oraz e46) więc jestem trochę do tyłu z technologią.

Mam troche pytań,wiem ze dla Was może będą proste wręcz głupie.

Przegladajac foty, widze że u mnie są całkiem inne zegary niż w innach autach( dowiedziałem że jest to jakas nakładka Alpina, foto poniżej).

Jakmogę  sprawdzić soft i co jest wgrane?

Pozdrawiam 

20240203_094111.jpg

Edytowane przez Kosiek86
Opublikowano

Cześć,

Tez mam białe 6GT z tego rocznika ale 630i

Masz po prostu zakodowane zegary Alpina co można zrobić np. za pomocą aplikacji Bimmercode w zakładce Instrument Cluster. 

Niedawno kupiłem interface OBD i wykupiłem dostęp do tej apki. Dzięki temu pozbyłem się irytującej funkcji start-stop oraz wykodowałem funkcję alarmową SOS -  bateria w mroźne dni zaczęła się poddawać ale wolałem na razie nie dobierać się do podsufitki żeby ją wymienić.

Wyświetlacza zegarów nie zmieniałem ale wiem że jest i to w kilku opcjach oprócz Alpiny.

Opublikowano
10 godzin temu, Cosco napisał(a):

Cześć,

Tez mam białe 6GT z tego rocznika ale 630i

Masz po prostu zakodowane zegary Alpina co można zrobić np. za pomocą aplikacji Bimmercode w zakładce Instrument Cluster. 

Niedawno kupiłem interface OBD i wykupiłem dostęp do tej apki. Dzięki temu pozbyłem się irytującej funkcji start-stop oraz wykodowałem funkcję alarmową SOS -  bateria w mroźne dni zaczęła się poddawać ale wolałem na razie nie dobierać się do podsufitki żeby ją wymienić.

Wyświetlacza zegarów nie zmieniałem ale wiem że jest i to w kilku opcjach oprócz Alpiny.

Cześć. 

Dzieki za info, jakis konkretny model interfejsu OBD czy nie ma różnicy w modelach? 

• 3 miesiące temu...