Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem starszym człowiekiem.Szukałem w lupce. Nie znam sie. Bardzo proszę o pomoc, jakiej firmy kupić napinacz łańcucha rozrządu 1er E87 1.6 benzyna 2005 rok. Oryginał to ponad 400 zł. I czy nowy napinacz poprawi stan trochę już luźnego łańcucha rozrządu. Kolega z BMW trochę się zna i jego zdaniem można jeszcze pojeździć. Jeszcze raz proszę o pompc.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

11318685091. To numer ori. Zamiennik moze byc Febi lub Swag. 

Opublikowano
W dniu 6.02.2024 o 22:58, kkx5 napisał(a):

11318685091. To numer ori. Zamiennik moze byc Febi lub Swag. 

Dziękuję za odpowiedź. Czy wymiana napinacza może na jakiś czas "podratować" lekko rozciągniety łańcuch rozrzadu . Czyli zmiejszyć jego rozciągnięcie ?

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W momencie produkcji silnikow n45, bmw popelnilo "blad" montujac zbyt "krotkie" napinacze. Byla na to akcja serwisowa, polegala na wymianie napinacza o znacznie dluzszym skoku. Jesli w silniku jest wciaz stara wersja, wymiana na nowa poprawi napiecie, jesli jest juz nowa, nic to nie da. Bedzie to widac po demontazu obecnego napinacza. 

• Lubię to 1