Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, 

problem mam z silnikiem N52B25, nie do końca wiem gdzie tkwi problem ponieważ przy odpalaniu, po dłuższym postoju wypluwa duża niebieska chmurę co by wskazywało na uszczelniacze. Dodatkowo występuje problem w okolicy 3-4 tys obrotów, kłęby białego dymu, za autem świata nie widać. Płyn czysty, ubytków nie jestem w stanie stwierdzić ponieważ nie jeżdżę przy takich objawach. 

Co mogłoby być problemem według tych objawów? Dodam że niebieski dym przy odpalaniu pojawił się równo z dymieniem przy przyśpieszaniu. 

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pierścienie / tłoki. Przykro mi.. silnik do remontu na 99 procent

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Temat do zamknięcia.

Problemem okazał się olej w kolektorze dolotowym, który znalazł się tam przez najprawdopodobniej zamarzniętą odmę. Po wyczyszczenie objawy ustały.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cieszę się, że się myliłem. Swoją drogą dziwny temat 🙂 bo olej zamarzający w odmie to trzeba się postarać 

6CiWSrm.png

Opublikowano

Najprawdopodobniej wszystko przez krótkie odcinki robione niedogrzanym silnikiem, zebrała się woda, zamarzła i taki oto finał 🤷🏽‍♂️

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raz w tygodniu trzeba zrobić 20-25km trasy powyżej 4000rpm, to minimum w tych silnikach

6CiWSrm.png