Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pacjent f48 328i USA, mam problem po roku użytkowania podczas jazdy wyskoczył błąd kontroli trakcji ręcznego i ABS , po podłączeniu do kompa mam dużo błędów DSC ,- prędkość koła, nieprawidłowy sygnał itd. czujnik ABS sprawdzony wyczyszczony, do tego spocony rozrusznik, skąd może być ten wyciek, kolor płynu jakby zielony, czy ma to coś wspólnego jedno z drugim, pod maską ślady po kunie, zbieżność robiona rok temu, długo jeździłem z kontrolką niedopompowanych kół, jestem w desperacji bo na święta miałem wyjechać mam do zrobienia trasę 100 km, żaden mechanik już mnie nie przyjemnie, macie jakiś pomysł, 

IMG_20231220_101043.jpg

IMG_20231220_071220.jpg

IMG_20231220_071233.jpg

IMG_20231220_071919.jpg

Opublikowano

Hej

Sprawdź pod spodem przewód do czujnika abs. Prowadzi od zderzaka centralnie za kołem, nie jest osłonięty i od kamyków najprawdopodobniej jest podziurawiony przez co żyły skorodowały. Taśma parciana jest Słabym zabezpieczeniem od mechanicznych uszkodzeń a tak bmw to zrobiło