Skocz do zawartości

Jakie koła lub opony na zime do F36 (nieseryjne z ASO wg VIN)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Musze kupić jakieś opony zimowe do mojej F36, napęd tył.
Problem jest taki, że wg konfiguratora BMW mam mieć 4x 225/25/R18 95V (domyślam się, że wg ma być ta sama szerokość felgi), ale w mojej są założone felgi 400M przód 225/45/R18 95V a tył 255/40/R18 95V ale.... felga na przodzie jest węższa o pół cala niż z tyłu.

Pytanie czy mogę kupic:
Opcja 1:  opony takie same 4x 225/45/R18 na różna szerokość felgi (opcja tańsza oczywiście), czy to w ogóle podejdzie?

Opcja 2: kupować takie same rozmiary jak mam założone na lato
Opcja 3: kupować całe koła 17 z zimówkami.

Poradźcie coś prosze, bo już szukałem po róznych stronach, forach, grupach itd ale jednoznacznej odpowiedzi czy opcja nr1 bedzie Ok nie znalazlem 😞 

Edytowane przez Tomki
Opublikowano

Ja w swoim F30 mam takie same rozmiary co na lato. Gdzieś słyszałem, że na zimę są zalecane 4x ten sam rozmiar(w przypadku xdrive), ale ja nie mam z moimi żadnych problemów. Na Twoim miejscu wybrałbym opcję 2, lub kupić drugi zestaw takich samych rozmiarowo felg np. 405M 4x18 cali.

Opublikowano

Kupione opony z opcji nr.2 Conti Wintercontact 🙂 Zobaczymy jak to się będzie sprawować z zimie na tylnym napędzie. 

• 6 miesięcy temu...