Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakie są rodzaje zawieszenia w ww. modelu i czy zawieszenie M sport które występuje w mojej specyfikacji zamówienia nie będzie za twarde? Czy jest znaczna odczuwalna różnica pomiędzy zawieszeniami w wersji 120i 178KM M sport a zawieszeniem standardowym, jeżeli takie w ww. modelu występuje.

Edytowane przez stratos37
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla modelu 120i M Sport jest dostępne trzy rodzaje zawieszenia do wyboru:

- sportowe, obniża o 10 mm względem standardowego i adaptacyjnego, krótsze sprężyny, twardsze amortyzatory i grubsze stabilizatory, z możliwością zamówienia za dopłatą sportowego układu kierowniczego M. Różnica względem zawieszenia seryjnego jest znaczna.

- standardowe,

- adaptacyjne, z możliwością wyboru trybu komfort lub sport.

Opublikowano

Dziękuję co radzisz, auto do odbioru w przyszłym tyg., jeździłem tydzień temu 118i na jeździe testowej, podobało mi się, ale nie wiem jakie miało zawieszenie. Mam teraz dylemat i niepokój, czy zaakceptuję to zawieszenie M sport.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli to było 118i M Sport to miało najpewniej zawieszenie sportowe. Jeśli nie M Sport to prawie na pewno standardowe. Brałbym adaptacyjne (tylko 700 zł. dopłaty), sportowe i na koniec seryjne. W tej kolejności 🙂