Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z BMW x3 f25 silnik n20 245km , a mianowicie jadąc stałym gazem zaczyna szarpać jakby brakowało paliwa i odłącza cylinder losowo raz pierwszy raz trzeci lub drugi itp ale tylko jeśli trzymam dłużej gaz w tym szarpaniu to odłączy , a jeśli dodam lub odejmę gazu szarpanie ustaję i jade dalej . Cewki i świece wymienione dalej to samo, cisnienie paliwa oraz cisnienie cylindrów są dobre . Pomoże ktoś gdzie szukać ?  Próbowałem odmę zakleić ale było tylko pogorszenie sytuacji.  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Bardzo proszę o przesłanie informacji w/w temacie - mam te same objawy od ponad 3 lat w BMW X3 F25 N20, wszyscy rozkładają ręce. Bardzo proszę o infornmacje

Opublikowano

Narazie to walczę wymieniłem świece cewki sprawdzone ciśnienie na tłokach do tego podciśnienie uszczelnione i nadal nic jeszcze sonda i egr , a jeśli nie to już pomysłów brak 

Opublikowano

Jeździłem dziś robiłem pomiary i jedno mnie zaniepokoiło ze sonda przed katalizatorem pokazuje ok. 1.4v-1.5v a za katalizatorem ok. 0.45v czy to tak powinno być? 

Opublikowano

Witam

Nie uzyskałem odpowiedzi, ale wstępnie ogarnięty temat - twierdzą że cewki, które były wymieniane, a szczególnie na 3 cylindrze, uszkadzały się z powodu niewyregulowanych VANOSÓW.  Diagnoza prawie zawsze dotyczyła uszkodzonych wtrysków na 1 i 3 cylindrze, uszkodzonych cewek jak również świec, zaworów podciśnienia, a nawet turbiny.   Wymieniona jedna cewka + regulacja  🙂

Przypomnę, że tylko w tym roku zostały wymienione cewki 3 razy + świece.