Skocz do zawartości

E60 3.0d 2004 Retrofit - fotele sport elektryczne grzane z pamięcią po stronie kierowcy (ze zwykłych semi elektrycznych grzanych krzeseł)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Niedawno zdobyłem za "grosze" zestaw foteli full elektrycznych sport (i grzanej tylnej kanapy - jednak to raczej cięższy temat) i postanowiłem wsadzić to na miejsce moich standardowych foteli pół elektrycznych z podgrzewaniem. Wszystkie wtyki pasowały, podłączone, w CAS i LMA przez FA_WRITE dodałem:
$459 (ELECTRIC SEAT ADJUSTER WITH MEMORY)
$481 (SPORT SEATS)
$496 (REAR SEATS HEATING) - to na przyszłość

Z kolei $494 już było, bo posiadałem grzane krzesła.

Potem jeszcze zakodowałem na aktiv fotele sport w module CCC.

Po tych krokach nie działają nadal joysticki na obu fotelach, jednak grzanie działa prawidłowo.

Sprawdziłem jednak oba fotele z INPY i wszystkie silniczki od szyny przód-tył do zagłówka działają prawidłowo. Co powinienem zakodować/przerobić, żeby dało się sterować fotelami z wbudowanych joysticków?

A przy okazji jeśli ktoś ma konkretne info, to bym prosił, co skąd dokąd muszę doprowadzić, żeby tylna kanapa mogła grzać 🙂 (tylny panel pod wentylacją nie ma poprowadzonych odpowiednich przewodów, jednak sam panel z przyciskami do grzania już posiadam).

Z góry dzięki wielkie 🙂 

20231030_175140.JPG

20231030_175236.JPG

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz podprowadzić jeden kabel z SZM do foteli, chyba k_line z tego co pamiętam.

Co do kanapy to trochę więcej kabli plus przekaźnik 

Co do schematów pisz na pw

• Lubię to 1

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!