Skocz do zawartości

Wymiana zarowki od swiatel mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktos moze pokazac ? powiedziec ? Pokazac schemat jak tego dokonac ? Padla mi zarowka a tak jezdzic to nie bardzo A jesli wyjdzie na to, ze nie poradze sobie z tym to ile moga zaspiewac w warsztacie za to ?
Opublikowano
Cinecki jaja se robisz ?? :lol: Otwierasz maske :lol: , otwierasz klapke oslaniajaca zarowki i masz wszystko jak na dloni :!:
Opublikowano
  • Autor
nic nie musze odkrecac ? podnosze maske i co ? zdejmuje oslaniajac tzn klosz czy to z tylu ? To moje 1 autko wiec pytam :)
Opublikowano
Nic nie musisz odkrecac, zdejmujesz oslonke plastikowa - ta z tylu lampy.
Opublikowano
  • Autor
zdjalem sobie ta oslonke i widze taki metalowy zatrzask no to ladnie go wcisnalem i odsunoalem i odskoczyl ale za chiny zarowki nie moge wyjac Na niej jest taka jak by spora wtyczka i ani w ta ani w ta Jak tu sobie poradzic z tym ? co sadzicie o zarowkach h4 philips blue vision ?
Opublikowano
wyciagasz ta wtyczke i wyjmujesz zarowke ale jak masz e-36 to mozesz miec iraczej tak masz zarowki H1 a nie H4
Opublikowano
  • Autor
a czy moge wsadzic h4 60 ? nic nie stanie sie kloszom ?
Opublikowano

Możesz wstawić nawet świeczki - tylko po co?

Jeśli koledzy piszą ci H1 to takie same trzeba zastosować, a jeśli H7 to H7.

Opublikowano
  • Autor
budiwa przypomina h4 z opisow wyczytalem "autolamp 12v 55W Jak odroznic h4 od h1 ?
Opublikowano
H4 to długie i mijania w jednym, a ty potrzebujesz żarówkę jednowłóknową, czyli np. H1.
Opublikowano
No to kupuj i zakładaj. Jeśli masz H7 to znaczy że masz reflektory nowszego typu bez soczewek. Tyle w tym temacie.
Opublikowano
W sobote na komputerze w mojej buni wyświetliło, że żarówka spalona więc podjechałem na stację benzynową statoil podniosłem maskę, zdjołem plastikową osłonę na żarówkę, ścisnołem zatrzask na żarówce następnie odpiołem kabelki od żarówki i ją wysunołem z lampy. Poszedłem zakupić żarówke H1 philips 30% ma jaśniej świecić od zwykłej cena 13,50 pln zwykła H1 kosztowała 6,90 pln następnie włożyłem ją do reflektora zapiołem zatrzask, włożyłem kabelki i założyłem plastikową osłonę i zamknołem maskę. Później swoje kroki skierowałem do auta i przekręciłem kluczyk w stacyjce a komunikat w komputerze zniknął! Czas całej operacji od zatrzymania się na stacji statoil do przekręcenie kluczyka po wymianie żarówki ok. 10 min :) Stary zrób to sam a satysfakcja gwarantowana !!!!!!!!!!! :D:D:D:D