Skocz do zawartości

G01 wymiana ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

czy wymieniał ktoś może ekran w G01 na taki z aliexpress (z Android Auto/Car Play)

oryginalnie zamówiłem auto ze standardowym ekranem bo i tak nie było Android Auto, a majfrendy opracowały już ekrany ale jest kilka opcji do wyboru - jest ktoś coś w stanie polecić czy będę pierwszy który się skusi? ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej.

Też zamierzam zmienić ekran w x4 g02 , jak wymienisz w swoim x3 do daj znać jak to działa. 

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem i daję znać że jest beznadziejny, cały szereg problemów:

• oryginalna antena nie działa więc nie ma radia FM bo

• trzeba używać sygnału AUX żeby mieć dźwięk w nowym ekranie więc wybierasz albo radio FM i oryginalne samochodowe bluetooth do rozmowy albo ekran i jego Carplay

• mój ekran przyszedł przygotowany pod mercedesa (ikonki), tłumaczenie na język polski tragiczne, tu akurat może inny sprzedawca by przygotował soft lepiej ale jak widać to loteria

• do czasu aż ekran sie kompletnie właczy nie masz kamerki cofania więc wsiadając do auta na parkingu czekasz aż zbootuje ci sie android żeby móc wrzucić wsteczny z kamerką (~30s)

• oprócz tego całe mnóstwo drobnych rzeczy jak np. to że mając połączone carplay telefon ciągle sie przełacza z samochodowego BT na carplay i na odwrót więc rozmowa raz działa raz nie, ktoś dzwoni jak cofasz to kamerka znika i już jej nie odzyskasz musisz dać na D i z powrotem na R, oryginalne menu jest rozjechane, niby można dostosować rozdzielczość ręcznie ale ustawienia sie nie zapisywały itp.

I tu moje pytanie: wymieniał ktoś na oryginalny ekran z wyższej wersji, na allegro widzę że części (radio + ekran + nowy joystick idrive) to koszt ok 4000zł - to wszystko co potrzebne? Nie trzeba nowej wiązki, nic kodować w aucie?

Edytowane przez BenDover