Skocz do zawartości

Pomarańczowo mi... dwie kontrolki zapalone na raz ASC/ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzis, wlaczyly mi sie nagle dwie kontrolki tj. ASC i ABS. Stalo sie to w czasie norlmalnej jazdy. Od tej chwoli ujechalem jeszcze ponad 200 km (stalo sie to w trasie) i nadal sie one pala.

Czy ktos doswiadczyl czegos podobnego? Co powinienem sprawdzic? Czy to moze jedna z kolejnych "choinkowych lampek E39", ktore to pojawiaja sie i znikaja...

Nie wiem czy te systemy sa ze soba powiazane aby ewentualne "niedomagania" sytgnalizowac w taki sposob...

Moze ktos cos sensownego podpowie?

Pzdr,

Artur
Opublikowano

Zacznij od ABS. Prawdopodobnie któryś czujnik.

Możesz podpiąć pod kompa to będziesz wiedział który i łatwiej szukać.

Na 95% to jakiś drobiazg (przetarty przewód, kostka nie łączy itd.).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

w e39 to normalka przedni czujnik padła ja mam to samo ale u mnie niestety wymiana czujników juz nic nie dała szukam pompy absu bo według fachowców elektonika włąsnie w niej padła :(

Objaw mam taki ze po nocy lub dłuzszym postoju wszystko działa jak nalezy ale jak uruchomie drugo raz silnik to juz mam kontrolki :( co wiarze sie z brakiem abs-u i asc :( komp pokazuje mi lewy przedni czujnik i jhakis bład 112 nie zidentyfikowany zamiana czujników prawy z lewym nic nie dała wiec stawiam na sterowanie pompa abs-u niestety nowe sterowanie 2,5tys a używanego jakos nie moge znalesc nawet całejk pompy o tych numerach co mam w samochodzie :(

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa