Skocz do zawartości

F10 wymiana drążka kierowniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Bmw F10, sedan, 2010, N47D20. Czy ktoś sam z Was wymieniał drążki kierownicze? mam luz w przegubie oglądałem listwę i jest okrągła, a drążek jest wkręcony mocno. Nie próbowałem jeszcze na "chama" odkręcać bo niewiem czy tak można. Myślę że tak jak listwa jest okrągła, zawieszenie wygląda jak z fabryki i wszystko mocno jest dokręcone, napewno sworzeń w zwrotnicy od końcówki drążka będę ciąć bo łamie mi tylko torxy jak blokuję go. Jak ktoś je odkręcał to z góry dziękuję za wskazówkę. Pozdrawiam.

Edytowane przez spovn83

Opublikowano
  • Autor

Ktoś coś?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Każdy dobry warsztat ma klucz/przyrząd do odkręcania drążków kierowniczych. 
jedź i niech Ci to zrobią zanim popsujesz listwę albo kup sobie w necie takie „coś”

Opublikowano
  • Autor

Sry, ale takie rady sobie zostaw albo dzieciom itd. pytałem konkretnie a ty wyjeżdżasz z prostackim tekstem. Oczywiście wszystko zrobiłem sam i bez problemu ! Pytałem tylko o listwę, a te twoje "takie coś" nie skomentuje. zero wiedzy jakiejkolwiek i klepiesz po klawiszach jak jakiś oszołom.

W dniu 1.09.2023 o 07:50, bbmw napisał(a):

Każdy dobry warsztat ma klucz/przyrząd do odkręcania drążków kierowniczych. 
jedź i niech Ci to zrobią zanim popsujesz listwę albo kup sobie w necie takie „coś”

Ktoś coś?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, spovn83 napisał(a):

Sry, ale takie rady sobie zostaw albo dzieciom itd. pytałem konkretnie a ty wyjeżdżasz z prostackim tekstem. Oczywiście wszystko zrobiłem sam i bez problemu ! Pytałem tylko o listwę, a te twoje "takie coś" nie skomentuje. zero wiedzy jakiejkolwiek i klepiesz po klawiszach jak jakiś oszołom.

Ktoś coś?

Tak. 
proponuje zażyć leki albo zmienić lekarza !!!!