Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

jestem nowy na forum, więc jeśli nie w tym dziale, to bardzo przepraszam.

Jestem posiadaczem BMW E46 323i z 1999 roku z silnikiem M52. Potrzebuję pomocy, a w zasadzie numery części, albo linki do nich. Potrzebuję kupić: 

- 2 sondy lambda za katalizatorem
- pasek i rolki napinacza

Części jest bardzo dużo i dlatego zadaję to pytanie na forum, żeby kupić prawidłowe części, a nie jakieś badziewie. Jest kilka rodzajów sond lambda i nie chcę kupić złych. Chodzi mi także o jak najlepszą jakość.

Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, diqq91 napisał(a):

Witajcie,

jestem nowy na forum, więc jeśli nie w tym dziale, to bardzo przepraszam.

Jestem posiadaczem BMW E46 323i z 1999 roku z silnikiem M52. Potrzebuję pomocy, a w zasadzie numery części, albo linki do nich. Potrzebuję kupić: 

- 2 sondy lambda za katalizatorem
- pasek i rolki napinacza

Części jest bardzo dużo i dlatego zadaję to pytanie na forum, żeby kupić prawidłowe części, a nie jakieś badziewie. Jest kilka rodzajów sond lambda i nie chcę kupić złych. Chodzi mi także o jak najlepszą jakość.

Z góry dzięki za pomoc.

wchodzisz na czescidobmw.pl , wpisujesz vin i szukasz co potrzebujesz, tam będziesz miał numeru części (które były montowane w twoim modelu) na podstawie których możesz szukać zamienników 🙂

Opublikowano

@Borsuczek @qchi5 dzięki za pomoc.

Czy te sondy będą pasować ZA KATALIZATOR?

https://czescidobmw.pl/sonda-lambda-bosch-0-258-005-109--0258005109,2bos

https://czescidobmw.pl/sonda-lambda-vdo-a2c59513233z--a2c59513233z,2vdo

Jeśli tak, to którą wybrać? Bosch czy VDO? I rozumiem, że dwie sondy ZA KATALIZATOREM są takie same, mają takie same wtyczki? Czy jest jakaś różnica? Bo trochę słabo się na tym znam i jeśli są różne, to czy mogę prosić o link jakie kupić?

Opublikowano

Części, numery katalogowe sprawdzasz sobie po Vinie na Realoem czy BMWstore, ale... Dlaczego chcesz wymieniać te sondy ? 

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie potrafisz sam znaleźć to piszesz przez sklep albo tu na forum w temacie czescidobmw.pl, podajesz numer vin i sprzedawca dobierze odpowiednie części. Sondy bosch, pasek continental, rolki skf.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.