Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! 

Mam dość nie typowy problem z BMW E61 525D

Samochód podczas jazdy gdy się nagrzeje , zazwyczaj po przejechaniu 15km, nagle zgaśnie, nie pojawiają  się zadne błędy na desce rozdzielczej, po czym auto odpala normalnie

Po zgaśnieciu po tych 15km, gdy auto się nagrzeje moge zrobic autem 100km i wszystko jest git 

Autko jezdzi normalnie, nie brakuje mu mocy nie ma zadnych spadków mocy podczas jazdy 

Czy ktoś się spotkał z takim problemem u siebie?

Rzeczy które podmieniłem

- Zawór regulacji CR - nowy z orginału

- Regulator napięcia ori Valeo

- Wszystkie wtryski dałem do sprawdzenia, 2 okazało się że mocno lały, włożyłem dwa inne po regeneracji

- Sterownik silnika wraz z głownym przekaznikiem zasilania sterownika ( niebieski przekaznik ori )

- Wiązki przy podszybiu sprawdzone, przy wtryskach tak samo 

- Przepustnica zrobiliśmy na OFF, motor nadal gasł

- ECU został sclashowany, myślałem że ktos usunął błędy permamentnie, więc został wgrany nowy soft ori z strony bmw!

- Filtr paliwa wymieniony 

Czy ktoś  ma jakiś pomysł, żeby mi jakoś pomóc?

Opublikowano

6 lat temu też miałem problem z zgaśnięciem silnika podczas jazdy w E60 M47 i od razu można było odpalić po zgaśnięciu. Został wymieniony sterownik silnika i do teraz działa.