Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuje umieścić fotelik w moim E93 by od czasu do czasu przewieźć młodego. Macie może jakieś sprawdzone modele na 9+?

Miałem na oku Britax evolva 123, oraz Recaro Tian, jednak w przypadku tego drugiego na stronie producenta wyskakuje mętna informacja że jest niekompatybilny, i jest lista potencjalnych przyczyn.

Opublikowano

9kg+, najlepiej 9-36kg,

Widziałem jeszcze Cybex Pallas, ale ten to już za każdym razem musi być przyczepiany pasem, podczas gdy np Britax Evolva 123, ma pasy wbudowane których używa się do około 4 lat.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Mam takiego britaxa 123. Nie zapinałem go do E93. Wkładanie do tyłu to dramat. Teraz dzieciaki same wchodzą to luz. Lubią jeździć bez dachu.  

Pojedz i przymierz, weź pod uwagę że tylne oparcie jest dość pionowo.

Opublikowano
8 godzin temu, Rufio napisał(a):

Mam takiego britaxa 123. Nie zapinałem go do E93. Wkładanie do tyłu to dramat. Teraz dzieciaki same wchodzą to luz. Lubią jeździć bez dachu.  

Pojedz i przymierz, weź pod uwagę że tylne oparcie jest dość pionowo.

Wczoraj wrzuciłem tam britax romer dualfix 2R który mamy w drugim samochodzie. Jedyny sposób by go włożyć to zdjąć dach.

Moja pewnie niedługo sama wejdzie ale przez dużą bazę, zostaje niewiele miejsca na nogi jej i z przodu.

Wolałem podpytać na grupie o sprawdzone typu, bo przymierzyć za bardzo nie mam gdzie, a rekomendacje z USA nie są u nas sprzedawane