Skocz do zawartości

Rysa na szybie

Gość mayzel-miasto Smoka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uprzedzam moderatorów że studiowałem temat :D

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5409&highlight=porysowana+szyba.

Jednak mam pytanie do kolegów, czy któryś z Was korzystał z takich zabiegów w Krakowie? Temat dotyczy rysy powstałej po wysunięciu się pióra wyciaraczki po stronie kierowcy. Jest zamazanie w dole szyby (szerokość około 0,5 cm)i pytanie z tym związane; czy warto polerować , czy ją wymienić. Mam tu na myśli F-mę Marco Polo ...może jakaś inna??

Z góry dziękuję za sugestje i odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Temat był poruszany na forum. Mogę podac ci namiary na jeszcze trzy firmy w Krakowie co teoretycznie to robią ale bardzo niechętnie i w przypadkach gdy szyba jest trudno dostępna lub bardzo droga, gdyż po takim polerowaniu może powstać efekt soczewki i zniekształcenie obrazu.

Wymień lepiej szybę bo nie jest ona ani nietypowa ani droga a będziesz miał nówkę niewypiaskowaną i bez zarysowań.

Opublikowano

Dzięki Kowal.

Jak możesz podaj te firmy, pojadę zapytam...między nami, miałeś coś podobnego?

Nie wiem naprawdę co lepsze..

Opublikowano

Ja szybę w beemce kilka razy kleiłem po kamieniach aż w końcu wymieniłem po tym jak mi pękła przy odpinaniu lusterka wewnętrznego a w sprawie polerowania do jeździłem po tych firmach w sprawie mercedesa kolegi. Tu mam pod reką dwa namiary do Jaana na os. Kombatantów 012 648 55 54 i Euro-Glas ul. Łokietka 141 012 635 20 00.

Najlepiej podjedź to powiedzą ci co z tym można zrobić.

Opublikowano

To jeszcze raz dziękuje Kowal.

Przetestuję firmy które poleciłeś

Pozdrawiam..i niech nasze bujają bez awarii! :dance: