Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E34 525 m50b25 91 rok. Ogolnie problem wyglada tak ze w wiekszosci czasu jak jezdze to ABS nie działa - SWIECI SIE CIAGLE KONTROLKA NA DESCE ... Czasami jednak nie swieci sie - po przekreceniu zapłonu zapala się i gasnie za 2 sekundy - wtedy ABS działa do momentu az kontrolka sie nie zaswieci - wtedy przestaje działac. Wszystko w czasie/miejscu losowym. Nie mam tak ze wjade na jakas dziure i wtedy sie zapala ... Albo działa od razu po odpaleniu auta do jakiegos czasu albo od razu nie działa. Na komputerze cały czas mam BREMSBELAGE. Auto mam 3 tygodnie i w sumie to mi zostało do zrobienia .... Dodam ze poprzedni właściciel przekazał mi informacje ze do wymiany klockow działał ABS bez zarzutu ... Po wymianie klockow albo sobie działa albo nie ... raz tak raz smak bez zadnej reguły ... Gdzie szukac problemu ? Czujniki zuzycia klockow ? Czujniki ABS ? Czekam na jakies porady moze ktos miał podobny problem.