Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę doradźcie mi. Mam 3 opony zimowe prawie nówki 205/50/R17 continental. I teraz wybór:

1. Dokupić nową taką samą, koszt niestety 700zł ?

2. Dokupic nową, inną (tańszą) ? (to chyba nie bardzo dobry pomysł według mnie ale może się myle:)

3. Kupić dwie używki (koszt za 2 w dobrym stanie około 400) ?

Proszę o głosowanie :mrgreen:

Opublikowano

no, raczej wyboru nie masz... musisz kupić dwie opony, a czy nówki czy używki? zależy od stanu posiadania finansów.

Nie ryzykowałbym na zimę mieć dwóch opon w różnym stanie na jednej osi (bo tego że różnych nie można - tzn. z innym bieżnikiem - to pewnie wiesz) A raczej niemożliwością jest kupić dwie opony jeżdżone w innych samochodach, w takim samym stanie...

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
no, raczej wyboru nie masz... musisz kupić dwie opony, a czy nówki czy używki? zależy od stanu posiadania finansów.

Nie ryzykowałbym na zimę mieć dwóch opon w różnym stanie na jednej osi (bo tego że różnych nie można - tzn. z innym bieżnikiem - to pewnie wiesz) A raczej niemożliwością jest kupić dwie opony jeżdżone w innych samochodach, w takim samym stanie...

obecne 3 mają tylko sezon i są ładniutkie... no ale mimo wszystko będą się różnić od nowej... czyli chyba pozostaje opcja kupna dwóch

Opublikowano
ja bym zrobil tak - kupil jedna nowa .. jak poszukasz to napewno znajdziesz gdzies ciut taniej ...po czym zmierzyl bieznik nowej i tych uzywek, zalozyl na tylnia os ta nowa i jedna jakas zupelnie inna opone .. i troche "przytarl" do wysokosci tej nowej .. roznica w granicach 0,5mm nie bedzie miala znaczenia w jezdzie .. nawet 1mm nie bedzie az tak widoczny .. jednakze przy wiekszych roznicach bedzie ci juz sciagalo ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl