Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Auto wjechało do garażu i następnego dnia przy próbie odpalenia pojawia się żółta ikonka kierownicy z kłódka.

Kierownica jest zablokowana (koła są prosto) po włożeniu kluczyka nie ma zapłonu w ogóle.

Był mechanik z kompem i nie był w stanie rozwiązać problemu.

Błędy jakie mu pokazało to:

S0085 komunikacja niemożliwa - układ przeciwpoślizgowy DSC

S0104 komunikacja niemożliwa - asystent świateł drogowych

S0158 komunikacja niemożliwa - pdc

Oraz błąd A114 którego nie da się skasować

Dodam, ze nie było żadnego problemu dzień wcześniej, samochód normalnie jeździł, czujniki i światła normalnie działały.

Prośba o informacje od czego zacząć: zmieniać kolumnę kierownicza, kupić emulator rygla, aktualizacja oprogramowania czy jeszcze coś innego?

Znajomy mi jeszcze coś mówił o module komfortu a zauważyłem ze otwierania auta bez kluczyka przestało działać

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odlacz modul od CA. jest w baganiku po prawej stronie za ta mata wygluszajaca. maly modul w jasnym kolorze. ewentualnie odlacz klamki.
Opublikowano

Odłączyłem ten moduł, zapłon wrócił, rygiel odpuszcza i auto odpala.

Dzięki wielkie za pomoc!!

Co do samego modułu CA to wypad zamówić nowy i go zakodować? Czy szukać firmy która zreanimuje stary moduł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie ma za co. modul jest sprawny. klamka ktoras do wymiany. olej ten system. z tym sa same klopoty. zostaw modul odlaczony i zapomnij o tym g...ie.