Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry przepraszam za błędny dział ale forum e84 jest martwe a to te sam silnik.

Mam problem polegający na tym że auto kręci ale nie odpala. Zaczęło się od tego że odpaliłem samochód, przejechałem może 150m i samochód przestał reagować na gaz. Zaczął się dławić i zgasł. Od tamtej pory nie mogę go odpalić.

Wyskoczył dwa błędy od EGR ale w pospiechu je skasowałem i nie zapomniałem je spisać. Nie powróciły ponownie.

Moje pytanie jest następujące. Czy można spróbować odpalić auto na odłączonym EGR jeżeli się uda to przejechać tak 150km? Jestem aktualne poza domem a auto niefortunnie stoi w garażu podziemny:/ Moge coś jeszcze sprawdzić samodzielnie?

Opublikowano

Problemem okazał się EGR. Stanął dęba

Doraźnie pomogło ręczne rozruszanie że smarem teflonowym, ale już czekam na nowy:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko uwazaj, aftermarket nie chodzi.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj przytrafiło mi się to samo, samochód zgasł po 150m, bład egr. Chciałem kupić Wahler 710327D/1 ale sprzedawca mając tego Wahlera zaproponował Delphi EG10468-12B1.

No i nie wiem co mam kupić. Jakaś podpowiedź?

E84 177KM 2010r

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam Wahlera i śmiga pięknie. Tego polecam. Ogolnie zawsze jak kupie zamiennik to nie dziala :( Kosztuje mnie to kupe nerwow i kasy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj przytrafiło mi się to samo, samochód zgasł po 150m, bład egr. Chciałem kupić Wahler 710327D/1 ale sprzedawca mając tego Wahlera zaproponował Delphi EG10468-12B1.

No i nie wiem co mam kupić. Jakaś podpowiedź?

E84 177KM 2010r

Kup ori bmw.