Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pilne pytanie.

W mojej e36 progi mam szare i chropowate (czli tzw. "baranek") i teraz pytanie - czy coś stoi na przeszkodzie aby je polakierować na kolor nadwozia? Od lakiernika usłyszałem opinię, że lakier będzie odpryskiwał (jednak zastanawiam się czy mówił prawdę czy nie chciało mu się tego robić). W sklepie z farbami natomiast sprzedawca powiedział że "baranka" śmiało można lakierować. Czy ktoś z was lakierował seryjne progi na kolor nadwozia czy może konieczny jest zakup tych progów-nakładek.

Dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Ja w tym roku oddałem do lakierowania i jak narazie jest wszystko ok. U mnie to była konieczność ponieważ samochód jest ciemno niebieski, a jak go kupiłem progi było jasno popielate, więc straszny kontrast był.

A co do odpadania to podejrzewam że wszystko zależy od lakiernika. U mnie na osiedlu stoi e36 w identycznym kolorze i też ma pomalowane progi i jak narazie nic nie odpryskuje, a koleś zrobił to wcześniej ode mnie.

Także maluj śmiało, może tylko u innegi lakiernika.

Opublikowano
Witam. Ja w mojej E36 jakies wda tygodnie temu malowalem progi. Nie ma z tym problemu, a co do nakladek to bym raczej odradzal poniewaz wiekszosc jest bez otworow na lewarek no i jak takie progi zamontoawć ? .. przykleic i na wkręty dać ? :|