Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mamproblem z odpaleniem . ostatnio porzyjechałem do domu i pogodzinie wsiadam do autka a tu klapa rozrusznik kreci a silnik nieodpala, po późniejszym przeglądzie uruchomiłem go awaryjnie na gazie i wszystko chodzi a problem jest ztym ze zapala na benzynie i sam porzełancza sie na gaz. wynika z tego ze nie dostaje paliwa i pierwsza rzeczą jest pompa paliwa ale nie wiem gdzie ona sie znajduje czy w zbiorniku ( wjakim miejscu) czy obok silnika. Jak by ktos mógł mi pomóc był bym bardzo wdzięczny

pozdrawiam

stysiak119

Opublikowano
pompka paliwa jest w zbiorniku.wyjecie jej nie jest duzym problemem.trzeba w bagazniku podniesc dywanik odkrecic pokrywke nastepnie odkrecic gumowe wezyki i zdjac wtyczke potem odkrecic plastikowy pierscien i po prostu wyjac pompke.ja robile to u siebie wczoraj i auto nie chcialo mi odpalac pomimo tego ze paliwo jest dostarczane do listwy z wtryskami i musialem zawiesc go do serwisu.pewnie bedzie cos z kompem.az boje sie telefonu od nich z kwota jaja bede musial zaplacic.pozdro