Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem na sezon letni felgi 19" w 2 szerokościach na przód 8.5 ET 35, a na tył 9.5 ET 40. Miał lub ma ktoś taki zestaw z takim ET i jest w stanie podpowiedzieć jakie dystanse najlepiej pasują do takich felg? Opony standardowe z metki drzwi, 245/35 i 275/30.
Opublikowano
Na przód to nie za dużo? Styling 172 ma chyba ET 18, to takie ET 35 z dystansem 25mm to będzie ET 10, 8mm będzie bardziej wystawało niż oryginał styling 172, dobrze myślę?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dobrze kolega mówi. W stosunku do serii przód schowa się aż 17 mm. Dając dystans 25 mm felga wyjdzie 8 mm na zew. - ideolo.

Na tył jak dasz 25 mm to felga wyjdzie 17 mm - ideolo.

Nie mniej słaby zakup, zajedziesz łożyska szybciutko.

Opublikowano
Dziś poglądowo zakładałem na przymiarkę na obecne dystanse przód 12mm tył 15mm. Z przodu nie są jakoś schowane myślę, że wrzucę te z tyłu 15mm do przodu, a na tył kupię nowe 25mm jak radzicie. Co do łożysk robię rocznie tym samochodem ok 5000km więc myślę, że źle nie będzie z czego pewnie połowa na letnich na tych dystansach by była. Kupić przelotowe czy przykręcane?