Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem ostatnio clona ICOM next + MOST, niestety mam problem ponieważ po podłączeniu ICOM-a do samochodu wszystkie lampki świecą się na czerwono, po podłączeniu żółtego przewodu lampka LAN zaczyna migać na zielono a pozostałe nadal są czerwone. W ISTA-D ustawiłem wybór ICOM, przy łączeniu pojawia się okno z wyborem ICOM, wybieram i pokazuje brak połączenia z samochodem. Zaciski 15 i 30 pokazują 0.0V. Ta sama sytuacja jest w innym samochodzie.

Pomóżcie koledzy, bo wyczerpałem już wszystkie możliwości jakie udało mi się znaleźć w necie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowy czy używany ICOM ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lampki mogą migać tylko na czerwono , świecenie cały czas oznacza awarię ,

dioda system musi być na zielono ,

nie ma jakiejś specjalnej konfiguracji icom next,  podaj ip icom z itoolradar , lub najlepiej zdjęcie z itoolradar ,

ale jak kupiłeś nowy to jest ustawiony na APIPA nie na static ip ,więc podłączenie do samochodu i komputera kablem lan powinny się świecić dwie diody na zielono , system i LAN , w tej konfiguracji karta sieciowa komputera jest ustawiona na automatyczne uzyskiwanie  IP , nowa ista+ skonfiguruje icom sama i będzie odczyt,

jeśli kupiłeś używany icom i on jest skonfigurowany na static IP to do pełnego odczytu musisz mieć konfigurowaną kartę sieciową komputera przeważnie w przedziale 192.168.xx.xx maska 255.255.255.0 , wtedy zobaczysz podobną sytację 

icom będzie widoczny w itoolradar i menadżerze połączeń  ista , ale bez konfiguracji karty sieciowej nie będzie połączenia 

system będzie się świecić na zielono , a reszta będzie migać na czerwono .