Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Próbuję zdobyć BMW takie jak wymienione w tytule, ale ciężko mi znaleźć fora lub ludzi mówiących o jego trwałości. Znajduję tylko recenzje, które mówią o zaletach i nic o wadach. Czy ten model jest pod tym względem lepszy od Audi A6 3.0d 2013? Dziękuję!
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

NIe wiem czy jest lepszy, bo nie miałem audi, ale posiadam taki motor w serii 7. Idealny nie jest, pilnować 10k km wymiana oleju i filtrów i problemów nie robi, trzeba uważać na duże przebiegi, szczególnie z niemiec, bo zagramaniczni dżentelmeni ustawili sobie interwał olejowy na 30k co przy przebiegu 210k niszczyło silnik. Uważaj na panewki i na koło pasowe na wale korbowym, i na mechaników, którzy twierdzą, że panewka się skończyła.

Najlepiej kupić okolice 140k km krajowego lub sprowadzonego w pierwszych latach, z książką serwisową, ale takie kosztują około 140tyś zł