Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem z ciagle świecąca się rezerwa. Bak tankowany zawsze do pełna a rezerwa ciagle się pali

Myślałem ze to przewody gdzieś przy pływakach ale nie posiadają żadnych przetarć. Wiec wszedłem w ukryte menu bmw w sekcje 6 i tak wskaźnik pokazał mi wartość za pierwszym razem o ile dobrze pamietam 002100 wydawało mi się to dziwne

Wiec wymieniłem pływak bo myślałem ze coś z nim nie tak ale obydwa pływaki także przemierzyłem i wartości płynnie się zmienia przy bujnięciu auta. Po zamianie pływaka wartość wskoczyła na 065000. Pływaki podpiąłem także na kurtko by zobaczyć czy wartość będzie się zmieniać ruszając czujnikiem i nic wartość stoi w miejscu nawet po dopięciu rezerwa i wartość 065000 dalej się pali. Czy ktoś ma jakiś pomysł co mógłbym jeszcze zrobić. Dziwni mnie tez ta nagła zmiana wartości .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co ze wskazówką ?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
A co ze wskazówką ?

Wskazówka leży na pozycji rezerwy robiłem test zegarów i wtedy normlanie działa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić ciągłość przewodu od baku do licznika.
Opublikowano
Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić ciągłość przewodu od baku do licznika.

Czyli muszę rozebrać zegary ? Czy jest jakaś kostka od tego łatwo dostępna ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba wyciągnąć licznik i sprawdzić obwody pływaków na niebieskim wtyku. Piny 7 i 12 to obwód pierwszego pływaka, piny 16 i 23 to drugi pływak. Nie chce mi się wierzyć że oba są niesprawne, stawiałbym na uszkodzony licznik.