Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum ale już nie raz zdarzyło mi się was odwiedzić w poszukiwaniu odpowiedzi. I tak jest tym razem.

Otóż zamierzam wymienić sprężyny z przodu w mojej 520 ( 91r. 2.0 24V) i chciałbym prosić o rade jakie założyć bo te które obecnie posiadam są dosyć mocno wyeksploatowane (praktycznie nie ma szczeliny miedzy zwojami), a samochód jest dosyć niski za niski jak na nasze drogi a ja mam dosyć jazdy i zastanawiania się czy na tej koleinie przytrę miska czy nie. Do rzeczy chodzi o to ze chciałem założyć trochę niższe niż fabryka tzn. max 30mm niżej lub ostatecznie fabryka, ale jako mam już niski to nie mam rozeznania jak wysoko stoi na fabrycznych. Jeśli ktoś może mi napisać ile wynosi odległość miedzy ziemia a najniższym punktem miski na fabrycznych sprężynach to był bym wdzięczny. Druga sprawa to czy kontrolka ABS powinna gasnąc po przekręceniu kluczyka czy dopiero jak odpalę silnik. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
kontrolka ABS powinna zgasnąć po chwili jak włączysz stacyjkę, ale zaraz powinna zgasnąć razem z innymi kontrolkami, powinny zostać tylko 2: akumulator i olej.
  • 2 tygodnie później...