Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)

Mam generalne pytanko odnosnie wymiany i ewnetualnych upgradow modulow w bmw g30.

Czy jest mozliwe podlaczenie jakiegos nowego modulu do bmw i zakodowanie go?

Czy jest mozliwa wymiana modulu w przypadku gdy stary sie zepsol?

Czy moduly maja wpisany przebieg?

Generalnie pytam dlatego gdyz mialem audi a5 z 2009r i tam wymiany modułów czy dołożenie nowych bez ASO jest niemożliwe. Kazdy moduł ma przebieg i jest sparowany z konkretnym modelem auta. Obstawiam ze w bmw jest identycznie, jednak na jakimś zagranicznym forum znalazłem jakiś poradnik w którym autor tłumaczył jak dolozyc acc do g30. Oczywiście było sporo wymagań i nie było to łatwe. Jednak jak zrozumialem kodowanie mozna zrobic bez udzialu ASO

Pozdrawiam:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można, poszukaj w necie, YT jest dużo info nt. Nie jest takie proste jak w serii E czy F.
Krzysztof
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
On 2/21/2023 at 6:49 PM, Azyl said:

Witam wszystkich:)

Mam generalne pytanko odnosnie wymiany i ewnetualnych upgradow modulow w bmw g30.

Czy jest mozliwe podlaczenie jakiegos nowego modulu do bmw i zakodowanie go?

Czy jest mozliwa wymiana modulu w przypadku gdy stary sie zepsol?

Czy moduly maja wpisany przebieg?

Generalnie pytam dlatego gdyz mialem audi a5 z 2009r i tam wymiany modułów czy dołożenie nowych bez ASO jest niemożliwe. Kazdy moduł ma przebieg i jest sparowany z konkretnym modelem auta. Obstawiam ze w bmw jest identycznie, jednak na jakimś zagranicznym forum znalazłem jakiś poradnik w którym autor tłumaczył jak dolozyc acc do g30. Oczywiście było sporo wymagań i nie było to łatwe. Jednak jak zrozumialem kodowanie mozna zrobic bez udzialu ASO

Pozdrawiam:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kupując nowe takie same moduły, możesz ja wymienić. Niektóre moduły wymagaja licencji FSC - ale to idzie razem z wgrywaniem oprogramowania w ASO lub przez specjalistów którzy zajmują się BMW.

Pytanie z jakiej daty produkcji to G30 bo może być łatwej (NBT EVO) lub trudniej (MGU) - jednak wszystko jest mozliwe.

Ogólnie, to HU, KAFAS, LICZNIK to chyba najczęściej zmieniane i 'zabezpieczone' moduły.

Musiałbyś bardziej sprecyzować co chcesz zrobić.

Mam u siebie G30 po kradzieży i od reflektorów przez licznik po nawigacje (MGU) udało się całość ogarnąć.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Moje bmw x6 f16 nie łączy sie z bluetooth. Na ekranie poazuje komunikat ze trwa inicjowanie ale telefon nie znajduje urządzenia ani samochód telefonu. Co w takiej sytuacji zrobić?

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Sprawdzić antene bluetooth, odpiecie aku na chwile ?

Edytowane przez luk_byd