Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Od dłuższego czasu mam problem z usterką poziomowania jednej z lamp. Mam zwykłe xenony nieskrętne. Prawa lampa nie poziomuje się, mam błąd 9CB6. W iscie podczas "adaptacji" lampy jeźdzą góra dół aż do poziomu. Niestety w losowym momencie prawa przestaje jechać dalej. Jak się puknie w lampe to troche pojedzie dalej i znowu się "zawiesi". Czasem podczas jazdy zadziała poziomowanie i ustawia światła bardzo wysoko i wszystkich oślepiam. Wymieniałem silniczek i przekładałem z lewej do prawej i to samo. Podoginałem piny od samej wtyczki silniczka tak by ciasno siedziały i nadal to samo. Pytanie gdzie szukać teraz usterki..

Pozdrawiam

Opublikowano
Mam ten sam błąd co Ty, tylko mi się nie poziomują ani nie skręcają (bixenon dynamic), sprawdziłem już wszystko poza wiązką do lampy, raczej tam bym szukał przyczyny, zreszta błąd sam w sobie mowi, ze gdzies jest przerwana cewka. na wiosnę się za to wezmę.