Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W G30 - na zime miałem 17" oem BMW i wchodziły na układ hamulcowy M (S2NH czy jakoś tak).

W G20 - mam do zmiany klocki z tyłu, chciałem od razu wymienić zaciski, tarcze również na M. Mam zimowe 17" z nowymi oponami - szkoda zmieniać. Pytanie czy układ hamulcowy M (ten standardowy, nie powiększony) pozwoli na montaż i używanie 17" oem BMW ?

Opublikowano
Ja jak kupowalem moje 17" to konfigurator felg/opon na stronie BMW podpowiadal 17" rowniez wiec cos sie zmienilo. Od siebie powiem '' czy 17" wygladaja fatalnie?'' kwestia gustu i typu felgi ale potwierdzam ze sa na milimetry z ukladem M nie tym M performance rzecz jasna. Kupilem 17" po przewazyla bardzo dobra cena za zestaw a nie wyglad szczegolnie zima mnie nie interesuje ale mialem nawet taka sytuacje ze po wjechaniu w dziure kamien dostal mi sie miedzy tylny zacisk i felge bo jest tak malo miejsca i nastepnie ''zfrezowal'' mi maly rancik wewnatrz. Zastanawiam sie teraz czy nie zmienic na 18'' bo moim zdaniem bezpieczniej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jak kupowalem moje 17" to konfigurator felg/opon na stronie BMW podpowiadal 17" rowniez wiec cos sie zmienilo. Od siebie powiem '' czy 17" wygladaja fatalnie?'' kwestia gustu i typu felgi ale potwierdzam ze sa na milimetry z ukladem M nie tym M performance rzecz jasna. Kupilem 17" po przewazyla bardzo dobra cena za zestaw a nie wyglad szczegolnie zima mnie nie interesuje ale mialem nawet taka sytuacje ze po wjechaniu w dziure kamien dostal mi sie miedzy tylny zacisk i felge bo jest tak malo miejsca i nastepnie ''zfrezowal'' mi maly rancik wewnatrz. Zastanawiam sie teraz czy nie zmienic na 18'' bo moim zdaniem bezpieczniej.

W G30 ja przejezdzilem tak dwie zimy, poprzedni wlasciciel 1 zime, felgi były jak nowe.

Teraz do G20 się zastanawialem ale znalazlem juz na drive2 kogos kto ma moj styling i hamulce M i tez wsio pasuje i przejechal dwa sezony.

Dlaczego tak? Wyglada jak wyglada - wyglada jak teraz, tzn ... kupilem auto z takimi kolami. Sa nowe z konca 22 roku zimowki, szkoda tych kol, a chce miec hamulce m.

Na lato kupie 18,19... ale szkoda mi zimy.

Okazuje sie ze pasuje wiec git :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie chodzi o aspekt ekonomiczny.

Nie każdy musi pokazywać auto sąsiadowi. Z resztą jak sąsiad ma Passata to i tak nie wygrasz.

Tak czy inaczej - ja mam nowe opony, felgi bez skaz i nie widze powodu by na 3 miesiące w roku kupować nowe 18 lub 19 za 12k, gdzie mieszkam w miejscu gdzie dojazd jest słabą drogą. Inna rzecz, ze jak na lato sie ubierze inny felunek, to sie auto na nowo zaczyna podobac.

No ale... :)