Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, przejrzałem tematy odnośnie ww zagadnień jak w temacie jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

1. Mam czujnik zmierzchu, przełącznik w pozycji auto i przed wymiana akumulatora, światła w dzień mi się nie świeciły ta zielona dioda zgaszona, kiedy wymieniłem akumulator to teraz światła świecą się w pozycji auto i w dzień no i jak najbardziej w nocy, dioda zielona się świeci, jakby czujnik nie działa czy jak???

2. Webasto w moim aucie kiedy jest mróz i uruchamiam silnik słychać jak pracuje dymek leci z pod drzwi kierowcy, ale kiedy np włączę je ręcznie na postoju lub zaprogramuje żeby rano było ciepło w aucie to włącza się tylko nadmuch i nawet po 15 minutach nie robię się cieplej i leci chłodne powietrze.

Dodam że podłączałem pod kompa nie było żadnych błędów. Ma ktoś jakiś pomysł???

Opublikowano

hej

co do poz.2 webasto

sa dwa rodzaje zalezy chyba jakie masz w aucie zamontowane (dogrzewacz jedynie silnika silnika jak chodzi silnik i pelne webasto czyli niezalezne ogrzewanie jak silnik nie pracuje i dogrzewacz dodatkowo)

i teraz tak jesli masz dogrzewacz silnika to bedzie pracowac jak odpalisz auto ale nie bedzie dzialac ze tak powiem z pilota jak silnik nie pracuje a to co leci to moze byc wentylacja kabiny bo webasto tez spelnia ta role czyli w lato wentyluje zimnym powietrzem)

lub masz pelny dogrzewacz i po prostu zamiast ogrzewania wlaczyles wentylacje z ekranu?