Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim podjadę do serwisu chciałbym się podpytać was czy ktoś też miał podobny problem, żebym wiedział na co zwracać uwagę przy rozmowie z serwisantem - czy jest to problem znany czy raczej mało popularny. Na forum nigdzie nie mogłem znaleźć informacji by ktoś też to miał.

Autko 3 miesięczne (listopad 2022), garażowane w ciepłym garażu cały czas, na noc zostawione na polu może kilka razy. I właśnie jak nadeszły mrozy, a byłem zmuszony zostawić je na zewnątrz, to rano otwierając bagażnik stopą jeden z siłowników wydawał dźwięki jak otwieranie stuletnich drzwi, zarówno przy otwieraniu jak i zamykaniu. Po przejechaniu około 20-30km, jak samochód się rozgrzał wraz z całym wnętrzem, problem ustąpił. Ostatnio zaparkowałem u rodziców w nieogrzewanym garażu i rano otwierając bagażnik ponownie dzikie jęki, zawsze ten sam siłownik.

Link do nagrania pokazującego problem: https://files.fm/u/2rnmy86du

Jest to kwestia smarowania czy raczej siłownik do wymiany?

Opublikowano

Mój brat w F34 miał coś podobnego. Skoro auto jest nowe, zakładam że na gwarancji, to ty się nie pytaj, tylko jedź do ASO i zgłaszaj problem. I teraz to od nich zależy czy to tylko nasmarują, czy wymienią. W ich interesie jest wykonać jak najdroższą usługę, bo za auta na gwarancji mają zwrot z BMW.

Jeżeli tylko nasmarują a problem będzie się powtarzał, jedziesz znowu i żądasz wymiany części na nową.

Mojemu bratu wymienili od razu.