Skocz do zawartości

HAMOWANIE - dziwny odgłos spod maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj byłem na stacji diagnostycznej i wykazano że w hamulcach przedniej osi jest coś nie nie tak.... na przyżądzie wyszło że nie równo hamują... nie chcieli mi przedłużyć ważności badania technicznego... pojechałem na inną stację i odziwo samochód przeszedł! :roll:

Przy hamowaniu wbrew temu co wyszło na pierwszym badaniu nie ma żadnego wyraźnego "znoszenia"... natomiast (wcześniej tego nie było) zaobserwowałem inny niepokojący dźwięk... TUŻ PO ostrzejszym, przy wciśniętym sprzęgle hanowaniu na asfalcie (tak mocnym że włącza się ABS) słychać taki dźwięk z przodu spod maski... coś jakby na sekundę bądź dwie włączył się silnik elektnyczny, coś jakby takie warknięcie... napewno niezwłocznie pojadę do mechanika i penie wyjdzie co to jest ale może jest to jakiś typowy objaw i może trochę rozwiejecie moją zagwostkę.... co to może być??? :?: :oops:

pozdrawiam,

Copter

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie jest to przypadkiem właśnie odgłos pracy pompy ABS?
Kai
  • 1 rok później...
Opublikowano
Dołączam się do tematu i pytam was koledzy, czy te dźwięki opisane przez kolegę oznaczają zużcie pompy ABS i trzeba ją wymienić??? :?: :?
:)