Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy taka rozkminka czy wymieniać tylne sprężyny zawieszenia?

Pytanie stąd, że w zeszłym roku wiosną wylał się tylny amortyzator więc wjechały nowe wraz z poduszkami, latem pękła przednia sprężyna więc wjechały nowe sprężyny i amorki z poduszkami, więc teoretycznie całą amortyzacja nowa tylko stare tylne sprężyny i mimo iż minął rok widać delikatną różnicę, że przód jest trochę wyżej (koło względem nadkola) i chciałem aby już wszystko było nowe aby ładnie równi stał a może nawet ciut wyższy tył teraz się zrobił? Czy może to już nadgorliwość z mojej strony i zostawić jak jest?

Dodam, że w bagażniku dodatkowo butla LPG 50L wchodzi 40L gazu ale gaz 0,5kg/L butla ok 20kg to przy pełnym zalaniu dodatkowe 40kg w bagażniku

Opublikowano

Ta sama historia była u mojej siostry 2 lata temu, wiosną rozlany amor z tyłu a na lato sprężyna z przodu wszystko poszło nowe tylko stare sprężyny zostały z tyłu, też ma butle LPG 50L i też auto minimalnie z tyłu jest niżej. Ja osobiście już bym i sprężyny z tyłu wymienił i jej proponowałem, że jej zmienię więc bez kosztów mechanika ale ona nie chce mówi, że jej to nie przeszkadza, nawet pytałem kumpla.mechanika co sądzi i stwierdził, że nie jest to koniecznie jak jej nie przeszkadza niech jeździ. Także to już jak się z tym czujesz jak ci to przeszkadza masz wolny hajs to sobie zmień tym bardziej jak ogarniasz sam takie sprawy.

A przy jakim mniej więcej przebiegu Ci siadło ?

U nas ok 175-180k