Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E 60 M54b25 z rana silnik odpala na strzała i po chwili gaśnie, za chwilę odpalam ponownie i już jest wszystko ok, później przez cały dzień jest normie.
Opublikowano
Dzisiaj kolejny objaw odpalił i zaraz cała budą się trzęsie, obroty bardzo mocno falują, prawie gaśnie, dodatkowo słychać jak by strzelanie z tłumika i stukot, po około 20-30 s wszystko się stabilizuje, jutro podjadę na kompa, zobaczę czy jakiś błąd wyskoczy, filtry paliwa nie wiem czy był wymieniony jestem właścicielem od 3 miesięcy, wymieniłem olej, filtr oleju i powietrza.Myślalem że prędzej któraś cewka siada.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Z błędów pokazało klema ibs minusową, błąd katalizatora, wypadanie zapłonu na 3,5,6, sprawdzono silniczek krokowy biegu jałowego ok, przepustnica ok, odma ok. Disa ok lekki nagar ale mało, Mechanik zauważył świeży olej na kolektorze (cały obryzgany) i po odpaleniu rano na warsztacie takiego trzepania nie było, jedynie czuć dość mocno paliwo w aucie.
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam kolege, poradziles sobie ? Mam dokladnie takie same objawy plus do tego mi czasem podczas jazdy zatelepie buda i auto traci moc. Zero reakcji na pedal gazu i check plus falujace obroty. Jak zgasze silnik i zapale znow to jak reka odjal..