Skocz do zawartości

Palenie z pilota jak to jest ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widziałem jak jeden koleś palił swoje auto z pilota ile takie coś wogule kosztuje i na jakiej zasadzie to działa :?: :?:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

W sumie cała filozofia polega pewnie na przekaźniku i impulsie, który przestawia przekaźnik na takiej zasadzie jakby się przekręciło kluczyk i odpala auto. Tak samo jak wszystkie startery na guzik. Jak się chce to wystarczy zwykły alarm z dodatkowym sygnałem, który się podpina pod zapłon. No ale minusem jest to, że wystaczy zapomnieć o wrzuconym biegu i auto nam samo odjedzie po naciśnieciu guzika nawet przypadkiem.

:twisted:

Opublikowano
Jednym słowem świetnie się nadaje do skrzyni automatycznej :cool2:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
zgadzam sie z przedpiszcą - praktyczne tylko w automatach. W manualach zostawianie na luzie wymaga zaciągniecia recznego. Raczej jest to glupi pomysl w warunkach zimowych. A glownie w zimie odpalanie z pilota ma to sens - mozna sobie nagrzac auto. Kolega z kanady mowil, ze jest to bardzo popularny wynalazek u nich, wsrod osob nie posiadajacych garazu. A jak wiadomo w kanadzie w zimie maja nawet i 40 stopni ponizej zera, wiec najlepiej jest jechac z garazu w domu do garazu w pracy, no a w ostatecznosci wyjsc na zewnatrz (gdy sie nie ma garazu) ale wsiasc do rozgrzanego auta. Bo kierownicy o temp -40 raczej nie da sie dzierżyc w dłoniach :D

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Z tym bajerem z allegro kup sobie cume kotwiczącą auto bo czasami mozesz go szukac na innej ulicy!!!!Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Z tym bajerem z allegro kup sobie cume kotwiczącą auto bo czasami mozesz go szukac na innej ulicy!!!!Pozdrawiam

Hehehehehe dobre masz racje chyba odczepie się od tego bo często zostawiam auto na biegu a w zimie to zasada jeszcze mi umknie hehe :mrgreen: :cool2:

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Bayer jako bayer jest ok.

Jednak jeżeli chodzi o praktyczne zastosowanie to dla mnie jest zerowe.

Jedyne możliwe rozwiązanie praktyczne na mrozy to webasto. Programowane, czy odpalane z kluczyka - bez znaczenia, ważne, żeby działało :) Odpalanie i rozgrzewanie silnika na postoju przy takich mrozach to morderstwo, do tego w manualach, jak pisaliście, trzeba pamiętać o biegu hehe

Kai
Opublikowano

Witam serdecznie

i pozdrawiam forumowiczów bo to mój pierwszy post.

Temat zapalania, jest bardziej skomplikowany dla tych co mają automat i nie daj boże fabryczny immoblizer. Sam sygnał zapal sterowany jakimkolwiek przekażnikiem, np tym z allegro nie odbezpieczy komputera który czeka na sygnał kodowy z immoblizera. Oczywiście jest na to metoda:

u zachdnich producentów jest do kupienia odpowiedni moduł , w który wkłada się na stałe drugi kluczyk fabryczny który swój kod przekazuję modułowi i ten wysyła sygnał do kompa- zapal. Dla poważnie zainteresowanych , gdzieś to odszukam. Bo temat zgłebiłem.

A Webasto - jest łatwę w Dieslach - w Benzynie też do dostania ale rzadziej i drożej oj drożej.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A Webasto - jest łatwę w Dieslach - w Benzynie też do dostania ale rzadziej i drożej oj drożej.

Webasto, bez względu na paliwo kosztuje około 800 Euro plus montaż.

Kai