Skocz do zawartości

otwor centrujacy w e36???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko jaki otwor centrujacy na felge jest w mojej 318i 94r ?? pozatym prosilbym o pomoc w sprawie et... jakie optymalne et musi miec felga aby pasowala do mojego auta njiestety nie znalazlem nic na forum co moglo by mi pomuc z gory dziekuje za odpowiedzi :D
Opublikowano
Było już nieraz, słabo szukałeś. E36 ma otwór centrujący 72,5 mm, oryginalna felga do tego auta przy szerokości 6,5-7' ma ET 47. Mówiąc krótko i nie wdając się w szczegóły: parametr ET jest określany w mm, im mniejszy, tym felga bardziej wystaje na zewnątrz. Jeżeli zapodasz felgę z ET, np. 20, to przesunie się na zewnątrz o 27 mm w stosunku do nominalnej, oczywiście przy tej samej szerokości. Żeby nie było problemów podczas jazdy, a przede wszystkim przy ostrych skrętach, nie powinno się stosować felg z ET mniejszym niż powiedzmy 35, przy szerokości do 8'. No ale... zawsze można polemizować i zdarza się widywać na naszych drogach trójki na feldze 8x17' ET 25. Rzecz gustu.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
ze swojego doswiadczenia : jakiekolwiek nizsze ET niz 35 (przy 8") bedzie obcierac - mialem ostatnio 8x18 z ET32 i obcieralo ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl