Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam nietypowy problem. Wczoraj po skasowaniu błędów z poduszkami i pasami przez znajomego dzisiaj po południu odpaliłem samochód i pojechałem nim z 500m do garażu znajomego na podnośnik żeby zamontować osłonę pod silnikiem. Po zamontowaniu i spuszczeniu auta z podnośnika silnik kręcił i nie chciał odpalić. Po odpięciu minusowej klemy i poczekaniu ok 3 minut samochód odpalił bez problemu ma moc ciągnie prawidłowo przyspiesza żaden błąd na desce się nie pali ale po ponownym zgaszeniu samochód już tylko kręcił. Kolega który kasował błąd z poduszkami sprawdził wtryski są w bardzo kondycji zdiagnozował cały samochód podgrzewacz ok pompa również ok filtr paliwa również jest nowy. Jedynie palił się błąd jednej świecy i sterownika świec żarowych ale Co może być przyczyną. Czy winą może być rozładowany kluczyk? Przedwczoraj rowniez w garażu były myte metalowe elementy przy podloznicy ogólnie z przodu silnika ale auto odpalało bez problemu

PS

Dostałem teraz info od kolegi pamięta, że jakiś błąd mu sie zgłaszał z czujnikiem w kolektorze dolotowym i po odpięciu aku może kasować ten błąd i pozwala na odpalenie. Mówił żeby go wykręcić sprawdzić go i ewnetualnie przeczyścić. Drugi kolega mówił żeby sprawdzić masę auta. Masa znajduje się pod osłona silnika ?