Skocz do zawartości

E46 USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

zakupiłem BMW E46 w USA, moje pytanie jest następujące, chodzi przeróbki niezbędnych do rejestracji szczegółów.

Kierunkowskazy są żółte, ale pewnie brak przeciwmgielnych tył i lampy z przodu są inne.

Stąd pytanie, czy w łatwy sposób można dołożyć do tylnych lam światło przeciwmgielne i czy jest sposób na przerobienie lamp przednich ksenon na europejskie.

Mam jeszcze prośbę o polecenie firmy z wawy, która zajmuje się renowacją plastików konsoli, chodzi o schodzącą gumę.

Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Te pytania są dosyć dziwne....

Wystarczy np. kupić lampy europejskie na przód oraz klosze i zaplecze lamp na tył.

Jeśli braknie jakiegoś kabla czy włącznika, to po prostu trzeba go pociągnąć/zainstalować.

Bardziej martwiłbym się korozją po podróży w kontenerze - zajrzyj pod plastiki na progach oraz w progi przy pomocy kamerki. Przyjrzałbym się też tylnym błotnikom oraz podłodze nad mocowaniem wózka.

Opublikowano
  • Autor
Te pytania są dosyć dziwne....

Wystarczy np. kupić lampy europejskie na przód oraz klosze i zaplecze lamp na tył.

Jeśli braknie jakiegoś kabla czy włącznika, to po prostu trzeba go pociągnąć/zainstalować.

Bardziej martwiłbym się korozją po podróży w kontenerze - zajrzyj pod plastiki na progach oraz w progi przy pomocy kamerki. Przyjrzałbym się też tylnym błotnikom oraz podłodze nad mocowaniem wózka.

może i dziwne.

ktoś jak to robi kolejny raz może jest mniej zdziwiony niż ja.

jeżeli są przełączniki eu w wersji ze światłem przeciwmgielnym to może ich sama wymiana i dodanie żarówki w odpowiedni klosz spowoduje, że przeciwmgielne z tyłu zaświecą, nie wiem, pytam. Co do lamp przednich też z tego co kojarzę jest możliwość ich przerobienia. Nie robiłem tego, nie wiem, pytam, zakup to ostateczność.

To moje czwarte auto z usa i nigdy, żadne nie było skorodowane od podróży przez Atlantyk w kontenerze.

Opublikowano

Moim zdaniem - jeśli to auto dla Ciebie - lepiej jest kupić lampy przednie z homologacją europejską i zapomnieć o temacie. Pamiętaj że niektóre psy lubią przyjrzeć się napisom na kloszach lamp. Dotyczy to też tyłu.

Znajdź sobie ze dwie firmy, które rzeźbią w lampach i zagadaj. Możliwe że da się jakoś pozmieniać kąty oraz wymienić klosze.

W kwestii tylnych: zdejmij tył lampy i zobacz jak wyglądają ścieżki do żarówek, w odniesieniu do wersji europejskiej.

Możliwe, że trafiałeś auta nie pognite albo z w miarę suchych/ciepłych stanów, wskutek czego ruda nie miała czego chrupać w kontenerze. Dobrze wiedzieć. Kupiłeś na tyle unikalną wersję silnikową tudzież coupe, że warta była zachodu?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W profilu jest m3 więc raczej ma to sens.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor
Moim zdaniem - jeśli to auto dla Ciebie - lepiej jest kupić lampy przednie z homologacją europejską i zapomnieć o temacie. Pamiętaj że niektóre psy lubią przyjrzeć się napisom na kloszach lamp. Dotyczy to też tyłu.

Znajdź sobie ze dwie firmy, które rzeźbią w lampach i zagadaj. Możliwe że da się jakoś pozmieniać kąty oraz wymienić klosze.

W kwestii tylnych: zdejmij tył lampy i zobacz jak wyglądają ścieżki do żarówek, w odniesieniu do wersji europejskiej.

Możliwe, że trafiałeś auta nie pognite albo z w miarę suchych/ciepłych stanów, wskutek czego ruda nie miała czego chrupać w kontenerze. Dobrze wiedzieć. Kupiłeś na tyle unikalną wersję silnikową tudzież coupe, że warta była zachodu?

Dziękuję za pomoc.

Auto kupiłem dla syna, to zależy mi żeby było zrobione jak najbardziej zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Sprawdzę tylne lampy jak piszesz.

Auto jeździło w ciepłym stanie bez soli, jest to E46 M3 Cabrio.

Opublikowano
  • Autor
Ile przebiegu? Panewki zróbcie.

Gum nie uratujesz, pozostają nowe elementy z ASO.

140 tys mil, panewki wymienione w ramach akcji serwisowej BMW.

Opublikowano
  • Autor
Przy jakim przebiegu?

40 tys była wymiana odnotowana w aso.

te panewki wymienia się jak rozrząd, co jakiś czas?

Opublikowano
  • Autor
Wymiana panewek przy 40k mil miała miejsce? To na już trzeba zrobić panewki jak auto ma 140 tys. mil.

Panewki w eMkach co 80k km.[/

dzięki za info, jak trzeba to trzeba.

Opublikowano
  • Autor
I zostaw stare panewki do pudełka, przekazuje się je z autem następnemu właścicielowi, taki rytuał :wink:

tak zrobię, czytałem o tych panewkach, ale myślałem, że akcja serwisowa wymieniła wadliwe na prawidłowe i na tym koniec tematu.

Nigdy jeszcze w żadnym aucie ich nie wymieniałem, a trochę tych aut miałem.

Opublikowano
  • Autor

mam pytanie dotyczące lamp przednich, czy do cabrio M3 z 2002 r. mam szukać tylko od tej wersji, czy pasują też inne?

auto ma zamontowane lampy są z kierunkiem niezespolonym.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Nie wiem czemu, ale nr lampy lewej xenon od BMW M3 z 2002 r. Europa pasuje wg katalogu tylko do M3 coupe/cabrio.

Natomiast prawa jest zamienna z każdym modelem przed liftem.

Opublikowano
  • Autor
Nie wiem czemu, ale nr lampy lewej xenon od BMW M3 z 2002 r. Europa pasuje wg katalogu tylko do M3 coupe/cabrio.

dziękuję za weryfikację.

Opublikowano
  • Autor

witam

prośba o pomoc, wymieniłem moduł świateł na eu po lifcie i przekodowałem światła na drl. Wyłączyłem kierunki, że nie świecą się razem ze światłami mijania, ale świecą się niestety jak włączę pozycyjne. święcą się razem z dziennymi.

SW 4.0 - C36

dzięki za pomoc

Edytowane przez ARTISX

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

lampa lewa okazała się, że naprawdę pasuje tylko od Mki. Tak dla potomnych.