Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie powoli się szykuje na kupno E60 ale w benzynie i budżet pozwala na te silniki co napisałem. Chciałem się zapytać czy te motory są ok ?? 177 Koni i 218 bodajże. Słyszałem coś że są wadliwe głowice od 2006 aż do 2008 i te lata produkcji lepiej odpuścić sobie ile w tym prawy ?? Czy są jakieś generalne kłopoty z tymu silnikami ??
Opublikowano
Wiem to wszystko ale ciężko trafić ten motor za to N52 pełno a do tego szukałem młodszego rocznika a wiadomo M54 idzie tylko na początku ale jak się czyta o N52 zwłaszcza b25 to się zastanawiam co te Bmw zrobiło..Głowice, tłoki, popychacze, wtryski głowa boli..
Opublikowano
To skoro przedlifty nie wchodza w gre to tak czy siak nie masz mozliwosci kupic cokolwiek innego niz N52 w takich motorach wiec wybierz ten 2.5 218 koni przynajmniej troche fanu z jazdy bo trochu konia wincyj bedzie a jak bedzie cos do naprawy to naprawisz nic innego nie wymyslisz : D
Opublikowano
Niby coś tam piszą że N52 są poprawione od 2009 więc może tego rocznika szukać. Wiem, że m54b25 i b30 dobre są mega ale mało tego
Opublikowano
Wiem, że też jest motor N53 a on średnio się do gazu nadaje..Ciężka sprawa poprostu człowiek nie chce się wpakowac w koszta odrazu ale wiadomo używana Bunia to loteria jak każde auto w sumie.