Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w zeszłym roku oddałem samochód na wymianę płynów, samochód dostałem umyty, ale zaczęły trzeszczeć obudowy/lusterka zewnętrzne. Każde otwieranie/zamykanie drzwi objawia się trzeszczeniem plastików, nie wiem w sumie czy wcześniej to było - może i było, ale nie tak natarczywe.

Ktoś tak miał/ma? Zgłaszaliście to? Komuś to wyeliminowali?

Sam to próbowałem wyeliminować - pryśnięciem różnymi środkami, ale na niewiele się to zdało.

W sumie słabo jak w aucie za 300k jedzie taką siarą przy wsiadaniu i wysiadaniu :mrgreen:

Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moje trochę zaczęły trzeszczeć, ale ja montuje na nich dodatkowe lusterka do przyczepy kempingowej i wydaje mi się że to mogło je popsuć.
Opublikowano
Temat znany, u mnie zaczęły trzeszczeć przy otwieraniu drzwi po 6 miesiącach. naprawione na gwarancji. Podobno cos pod listwę przy szybie dodają
Opublikowano

Ja mam wrażenie, że mnie zaczęły trzeszczeć zaraz po wizycie w ASO - miałem przegląd okresowy, zapytali czy auto wymyć.... i zaraz po tym myciu zaczęły trzeszczeć.

W czwartek wizyta w ASO, mają w temacie działać.

Opublikowano
Samochód odebrany w czwartek... dalej wsio trzeszczy, ale... stwierdzono, że to nei lusterka, ze to coś w środku w drzwiach i umówili mi kolejny termin, wtedy mają rozbierać całe poszycie drzwi, aż się boję jak to potem zostanie złożone :/ ciekawostką jest, ze tak samo lewe i prawe drzwi trzeszcza, ale tylko przednie ...
Opublikowano

Zanim rozbiorą Ci poszycie i bedzie później bardziej trzeszczeć to zrób prosty eksperyment

I psiknij konkretnie na styku listwy ozdobnej podszybia kierowcy na styku z lusterkiem i kilka razy otwórz/zamknij grzmi.

Nasiliło się po wizycie w ASO bo pni oddają na mycie i myją silnymi odtluszczajacymi środkami prze to teraz trzeszczy bo jest tarcie

Opublikowano
Samochód odebrany w czwartek... dalej wsio trzeszczy, ale... stwierdzono, że to nei lusterka, ze to coś w środku w drzwiach i umówili mi kolejny termin, wtedy mają rozbierać całe poszycie drzwi, aż się boję jak to potem zostanie złożone :/ ciekawostką jest, ze tak samo lewe i prawe drzwi trzeszcza, ale tylko przednie ...

Tylko przednie trzeszcza bo to od lusterek. To na bank jest ta zewnętrzna listwa która skrzypi. Dziwne że w ASO chcą rozbierać drzwi, może tematu nie znają.

Chyba że trzeba rozbierać drzwi żeby ściągnąć tą zewnętrzną listwę, ale byłoby to bez sensu.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć Panowie, czy ktoś naprawiał trzeszczące drzwi w Warszawie i ma do polecenia serwis, który zna temat? Zaczęło coś trzeszczeć podczas otwierania/zamykania drzwi kierowcy po powrocie z myjni (G26 2024). Wolałbym uniknąć rozbierania drzwi przez serwis, który nie zna tematu.