Skocz do zawartości

Spryskiwacze szyby przedniej nagle stracily cisnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Z dnia na dzieñ spryskiwacze przedniej szyby nagle stracily cisnienie i polewaja woda tylko dolna czesc szyby . Sikaja bez cisnienia . Plyn jest , z 6 przednich spryskow plyn sobie tak samo bez cisnienia . Ponoc pompka ma jakis filterek . jak sie do niego dostac ?
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Witam,

Miałem podobny problem ze spryskiwaczami, na początku myślałem, że to wina silniczków przedniej i tylnej szyby. Brak ciśnienia spowodowany był zabrudzeniem sitka na silniczkach i ogólny szlam w zbiorniczku. Aby dostać się do zbiornika trzeba zdjąć koło, zdemontować przednie prawe nadkole, odpiąć zatrzaski i wyjąć zbiorniczek.

Cała operacja jest dosyć czasochłonna, trzeba posiadać odpowiednie narzędzia.

Opublikowano
Witam,

Miałem podobny problem ze spryskiwaczami, na początku myślałem, że to wina silniczków przedniej i tylnej szyby. Brak ciśnienia spowodowany był zabrudzeniem sitka na silniczkach i ogólny szlam w zbiorniczku. Aby dostać się do zbiornika trzeba zdjąć koło, zdemontować przednie prawe nadkole, odpiąć zatrzaski i wyjąć zbiorniczek.

Cała operacja jest dosyć czasochłonna, trzeba posiadać odpowiednie narzędzia.

Tak myslalem , dzieki za podpowiedz

te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Czy sa 2 pompki do spryskiwaczy . Pierwsza do przedniej szyby i druga do tylnej czy wszystko dziala na jednej pompce ?

Na tylna szybe spryskuje bez problemow a na przednia bez cisnienia albo tylko pokapuje,

te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Cześć,

W tym momencie nie pamiętam czy były 2 pompki.

Ciśnienie było bardzo słabe na przedniej i tylnej szybie. W zbiorniczku było bardzo dużo "szlamu i niebieskiej mazi" niewiadomego pochodzenia. Miałem trudności z wlaniem płynu do zbiorniczka.

Na pewno dodatkowa pompka jest przy spryskiwaczu świateł przednich.

Opublikowano
Przy xenonach jest osobno pompka .U mnie sa ledy . Ponoc jest jedna pompka i przekazuje cisnienie na tyl albo przod. Ale nie mam potwierdzenia.
te gusta conducir? BMW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko jasne

Jest jedna pompka na przod,osobna na tylna i jak ktos ma xenony to tez osobna pompka do przednich lamp.

Juz mam problem opanowany . Godzinka roboty . Pompka od szyb przednich pobiera plyn z samego dna zbiorniczka . Ma filterek i wlasnie ten filteres byl zaglucony . Maz jakas jakby gluty zapchaly filterek i dlatego nie ciagnela plynu.

te gusta conducir? BMW