Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie czy można przywrócić kodowanie fabryczne w liczniku? Jeśli tak to jak można to zrobić? Brakuje mi w liczniku jednej opcji która na 100% tam fabrycznie była a mianowicie wskaźnik zasięgu podany w km dla baterii bo to hybryda. Dokładnie chodzi o to co na foto niżej. U mnie tego paska nie ma.

qSuiof.jpg

Opublikowano

Otwórz E-Sys

-> lewe menu "kodowanie"

-> połącz z samochodem

-> Odczyt FA

-> aktywuj FA

-> Odczyt SVT (VCM) lub Odczyt (Ecu)

-> Zaznacz ecu, które chcesz zakodować

-> kliknij „kod” w sekcji „kodowanie” w prawym dolnym rogu strony lub na komputerze, który chcesz zakodować, kliknij prawym przyciskiem myszy i „Kod”

Opublikowano
Dziękuje za info ale wczoraj już to zrobiłem i niestety nic to nie dało. Nawet znalazłem konkretną opcje która za to odpowiada ale mimo wszystko nie naprawiło to problemu. Dodałem posta w w grupie Diagnoza Komputerowa tam więcej magików zagląda i może ktoś podpowie jak to ogarnąć.
Opublikowano

problem rozwiązany. Pomimo prawidłowego kodowania żeby ta opcja się pokazała trzeba jeszcze w ustawieniach idrive zaznaczyć to ręcznie żeby się na BC pokazywała.

1LGb7O.jpg