Skocz do zawartości

Dylemat zakupowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, marcinq78 napisał(a):

11k więcej wychodzi ci łącznie z wpłatą własną? 

Jak dla mnie leasing w BMW to jakieś nieporozumienie. Chwalą się że atrakcyjny a koszty finalnie jak przy kredycie w banku. A przy leasingu jest jeszcze masa dodatkowych opłat i zobowiązań. Nawet nie chcą powiedzieć jaka jest stopa referencyjna.

Wklad wlasny 45%, leasing 2 lata i wykup jakos 20% (ok. 50k). Podkreslam ze to na bazie kalkulatora, ktory mi wyslali w mailu. Finalna oferta pewnie bedzie sie roznic, ale jak bedzie sie roznic bardzo od tego kalkulatora to bede sie kłócić ze mnie wprowadzili w błąd i niech dostosuja do niego xd

• Odpowiedzi 104
  • Wyświetleń 18,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Może Lexus NX? W cenie średnio doposażonej X1 można mieć wersję 350h (250KM) w najwyższej opcji wyposażenia (Omotenashi). Do tego większe rabaty, szybsza produkcja i lepsze finansowanie, niż w BMW.

• Potwierdzam! X1 to jest lekki dramat, jeździłem X1m35i- taką chciałem kupić we fullu, wrażenie jak w Berlingo- siedzi się nisko a i tak ponad zegarami, nad głową metr przestrzeni, pozycja za kierownic

• Zdradź co lepszego w tej ceni kupisz...

Opublikowano

Dla mnie leasing 103% przy wpłacie 45% to obecnie świetna oferta na rynku. W Leksusie miałem najwyżej 107% i cenę o 50k więcej - więc zostałem przy BMW. Odebrałem tydzień temu i jestem na razie mile zaskoczony wygodą, prowadzeniem i spalaniem. Oczywiście są też lekkie rozczarowania (mało schowków i dużo zabawy z ustawieniami komputera pokładowego). Generalnie plusy przeważają niedociągnięcia i mam mega radość z jazdy.

Opublikowano
12 godzin temu, MKus napisał(a):

Dla mnie leasing 103% przy wpłacie 45% to obecnie świetna oferta na rynku. W Leksusie miałem najwyżej 107% i cenę o 50k więcej - więc zostałem przy BMW. Odebrałem tydzień temu i jestem na razie mile zaskoczony wygodą, prowadzeniem i spalaniem. Oczywiście są też lekkie rozczarowania (mało schowków i dużo zabawy z ustawieniami komputera pokładowego). Generalnie plusy przeważają niedociągnięcia i mam mega radość z jazdy.

103% w BMW Comfort Lease? Pierwsze słyszę.  O ile wiem w BMW też było (we wrzesniu) ok 107%

Edytowane przez marcinq78

Opublikowano
Godzinę temu, marcinq78 napisał(a):

103% w BMW Comfort Lease? Pierwsze słyszę.  O ile wiem w BMW też było (we wrzesniu) ok 107%

Dokładnie. Przy najbardziej wyśrubowanych warunkach nie dało się zejść poniżej 107%.

Opublikowano

Dlatego jak wynegocjowałem takie warunki to nie zastanawiałem się nawet nad konkurencją.