Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, za kilka dni stanę się chyba "szczęśliwym posiadaczem X3" obecnie stoi w Kleszczowie - wydanie po świętach.

Jak konfigurowałem samochód były obostrzenia na adaptacyjne ledy - niestety musiałem zostać przy standardach.

Czy da się dołożyć lampy adaptacyjne czy nie ma takiej możliwości ? Czy warto ? Może ktoś testował ?

Opublikowano
A to nie jest tak, że adaptacyjne lampy są w standardzie w LCI? W X4 nawet nie miałem takiej opcji aby tego nie wziąć. Oczywiście brał bym tak czy inaczej bo często jeżdżę nocą i nie ma nic lepszego od adaptacyjnych świateł. W X4 LCI są one standardowym wyposażeniem. Wydawało mi się że w X3 jest podobnie ale mogę się mylić.
Opublikowano
No niestety nie są w standardzie - dlatego się zastanawiam czy mogę dokupić lampy metodą plug & play + kodowanie podmienić je i będą działać czy jednak nie. No i pytanie co na to gwarant :)
Opublikowano
Gwarancję na pewno stracisz. Może nie na cały samochód ale na oświetlenie na 100% tak. Co do lamp, nie wydaje mi się aby to wystarczyło. Tam na pewno są jakieś moduły, wiązki, pewnie jakieś czujniki bo przecież na podstawie czegoś musi te samochody wycinać. Ja już myślałem o dołożeniu aktywnego tempomatu i są to takie koszta że odpuszczam.